Menu

Koffie op de werkvloer: bevorderend?

Op de werkvloer wordt er dagelijks heel wat koffie gedronken, zo drinkt meer dan de helft van de werknemers minstens 3 koppen koffie per dag. Bedrijven die hun werknemers gratis koffie aanbieden zorgen voor een grotere tevredenheid onder het personeel die zich meer gewaardeerd voelen.

Koffie zorgt er voor dat werknemers efficiënter werken. Niet iedereen is altijd even fris ’s ochtends, dan is dat deugddoend tasje koffie cruciaal om de voormiddag door te komen. Het houdt de werknemers wakker en attent.

Een koffiepauze schept ook een goede werksfeer, het koffieapparaat is de verzamelplaats van werknemers voor smalltalk. Hier worden vaak werk-gerelateerde conversaties gehouden wat bevorderend is voor de productiviteit.

Een professioneel koffieapparaat op de werkvloer draagt ook enkele voordelen met zich mee en is een investering in de werknemers.

Nog enkele weetjes over koffie:

  1. Oploskoffie bevat bijna evenveel cafeïne als een pure chocoladereep van 100 gram.
  2. Wereldwijd bestaan er ongeveer 60 verschillende soorten koffiebonen.
  3. Arabica-koffiebonen bevatten 50% minder cafeïne dan Robusta-koffiebonen.
  4. De duurste koffie ter wereld is de Kopi Loewak. Deze koffie heeft een opvallend productieproces: De loewak, een katachtige, eet de rode koffiebessen. De pitten van deze bessen worden niet verteerd en dus komen deze terecht in de stoelgang van het beest. Hier maakt men vervolgens koffie van. De unieke smaak van de koffie wordt verkregen door het proces in het maagdarmkanaal.
  5. De laatste 15jaar is koffie steeds goedkoper geworden.
  6. Slechts 10 minuten na de eerste slok doet de cafeïne al haar werk.